Trhané maso v barbecue omáčce

Upekli jste na nedělní oběd maso a už druhý den vám připadá suché a nudné? Připravte si dobré a hlavně šťavnaté trhané maso v barbecue omáčce. Vařit se dá i ze „zbytků“!


Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500 g obraného natrhaného pečeného masa (kuřecí, vepřové, hovězí)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 4 lžíce tmavého cukru
  • 2 lžíce worchestrové omáčky
  • 2 lžíce jablečného octa

Nejdříve připravíme BBQ omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme rajčata z konzervy a dochutíme cukrem, jablečným octem a worchestrovou omáčkou. Vaříme na mírném plameni cca 30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku rozmixujeme dohladka, přidáme do ní natrhané maso a prohřejeme ho.

Maso můžeme podávat s tradičními přílohami jako je rýže nebo brambory, ale skvěle chutná i se salátem coleslaw i v housce jako burger.