Trhané maso v barbecue omáčce
Upekli jste na nedělní oběd maso
a už druhý den vám připadá suché a nudné? Připravte si dobré a hlavně šťavnaté
trhané maso v barbecue omáčce. Vařit se dá i ze „zbytků“!
Na 4 porce budete potřebovat:
- 500 g obraného natrhaného pečeného masa (kuřecí, vepřové, hovězí)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 4 lžíce tmavého cukru
- 2 lžíce worchestrové omáčky
- 2 lžíce jablečného octa
Nejdříve připravíme BBQ omáčku.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme
rajčata z konzervy a dochutíme cukrem, jablečným octem a worchestrovou omáčkou.
Vaříme na mírném plameni cca 30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku
rozmixujeme dohladka, přidáme do ní natrhané maso a prohřejeme ho.
Maso můžeme podávat s tradičními
přílohami jako je rýže nebo brambory, ale skvěle chutná i se salátem coleslaw i
v housce jako burger.