Co s nepodařeným piškotovým korpusem nebo odřezky koláče?

Narozeniny, svátek, večírky, oslavy – umíte si je představit bez výtečných koláčů, řezů nebo dortů? Bez oblíbeného zákusku, punčového řezu nebo sachr dortu? To asi nikdo. Ale pravda je, že někdy to s koláči nebo zákusky trochu přeženeme. Týden leží v lednici, oschnou a nakonec skončí v koši. Navíc při krájení koláčů zůstávají odřezky, které taky vždy nevyužijeme, a nakonec putují do odpadu. Jak se takovému plýtvání vyhnout?

Co dělat, když jsme napekli víc, než kolik bylo potřeba?

Chystali jste na oslavu koláče a zákusky a nějak jste neodhadli množství? Tak je uložte do krabiček nebo do dóz a šup s nimi do mrazáku. Je to praktické řešení, díky kterému budete mít výborné domácí koláče a zákusky hned po ruce. Ráno je vyndáte z mrazáku a za pár hodin je můžete servírovat k odpolední kávičce.


Ať odřezky koláčů a nevydařené korpusy neskončí v odpadu

Každá hospodyňka ví, že pečení je velké umění a občas i velké trápení. Čím víc se občas snažíme, tím méně se nám daří a potom se rozčilujeme nad korpusem, který je příliš suchý nebo příliš nízký. Nevydařené korpusy a piškotová těsta nemusí skončit v koši stejně jako odřezky koláče.

Korpus, odřezky, ale i zákusky, které vám oschly v ledničce, pomelte a přidejte tolik džemu, aby se směs pěkně spojila. Můžete přidat i sirup, krém, který zůstal ze zákusků, nebo mleté ořechy. Ze směsi vytvarujte kouličky, obalte je v kokosu a dejte ztuhnout do lednice. Tyto klasické kokosové kuličky zná asi každý.


Chutné a krásné Cake pops – dobrota na špejli

S Cake pops se setkáváme stále častěji, jsou to výborné a krásné kouličky na špejli, které se zdobí na tisíc způsobů. Setkáváme se s nimi hlavně na různých oslavách, svatbách a podobně. Těsto se připraví úplně jednoduše, ale my si kuličky vyrobíme z koláčových odřezků. Odřezky pomeleme a spojíme krémem, džemem, mascarpone nebo nutelou. Tvoříme kuličky a ty dáme vychladit do lednice. Vychlazené tuhé kuličky napichujeme na špejli, namáčíme do polevy (čokoládové, jogurtové) a následně zdobíme cukrářskými ozdobami, oříšky nebo strouhaným kokosem.